Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Vem Aer Birgitte Bonnesen Pa Swedbank

Vem är Birgitte Bonnesen på Swedbank?

Swedbanks Irland-chef

Birgitte Bonnesen är chef för Swedbanks verksamhet på Irland. Hon har en lång karriär inom banksektorn och har tidigare arbetat på Nordea och SEB. Sedan 2020 har hon varit medlem i Swedbanks koncernledning.

Svea hovrätt

I februari 2023 dömdes Swedbank av Svea hovrätt för penningtvätt. Banken hade inte gjort tillräckligt för att förhindra att misstänkta transaktioner gick igenom deras system. Birgitte Bonnesen var vid den tiden chef för Swedbanks verksamhet i Baltikum, som var i centrum för penningtvättsskandalen.

Birgitte Bonnesen har inte åtalats för något brott. Hon har dock kritiserats för sin roll i Swedbanks penningtvättskandal. En rapport från advokatbyrån Mannheimer Swartling, som beställdes av Swedbank, konstaterade att Birgitte Bonnesen hade varit "medveten om riskerna för penningtvätt" i Baltikum, men att hon "inte hade gjort tillräckligt för att motverka dem".

Swedbank har vidtagit en rad åtgärder för att förbättra sin efterlevnad av penningtvättlagstiftningen. Banken har anställt mer personal för att övervaka transaktioner och har infört nya system för att upptäcka misstänkt aktivitet. Birgitte Bonnesen har fått i uppdrag att leda dessa insatser.


Comments